OLIJFOLIE
17417
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17417,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,collateral-product-columns-2,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,details-full-width,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Olijfolie van Top kwaliteit. Proef en overtuig uzelf!

Goede olijfolie maakt je gerecht helemaal af!

Olijfolie voegt veel meer toe aan een gerecht dan je in eerste instantie denkt. Er zijn vele toepassingen om Olijfolie als smaakverrijker in te zetten. Bij pasta en groenteschotels, als dressing op salades, maar ook bij gestoofde/gebakken vis en in verse groente soepen doet olijfolie wonderen. Goede olijfolie maakt een gerecht helemaal af. En het is bovendien ook nog eens heel gezond! Olijfolie heeft een positief effect op je darmflora en je cholesterol.

De beste Italiaanse olijfolie.

Gelegen in de heuvels van San Polo in Chianti, op ruim 80 hectare grond staan méér dan 22.500 olijfbomen van vijf soorten: Leccino, Frantoio, Moraiolo, Correggiolo en Pendolino. De Pruneti’s extra vierge olijfoliën worden uitsluitend gemaakt van deze olijven en ook uitsluitend daar verwerkt.

De olijfolies van Pruneti worden al meerdere jaren in de Nationale smaaktest onderscheiden door de Nederlandse restaurateurs en vakhandel. De Pruneti olijfolies behoren tot de beste Italiaanse olijfolies op de Nederlandse markt.

Fruttato medio leggeri

Biologische(*) Extra Vierge Olijfolie
Deze biologische(*) olijfolie bestaat uit een mengsel van Leccino 40%, Moraiolo 35%, Pendolino 10% en andere variëteiten voor 15%. Olijven voor deze olie worden geoogst wanneer ze in staat van rijping zijn. (*): niet gecertificeerd.

Fruttato medio leggeri

KENMERKEN: Olie van lichtere middellange intensiteit; evenwichtig in de smaak van bitter en kruidig, met hints van komkommer, vers gras en licht fruitige ondertoon.

AANGERADEN GEBRUIK: breed inzetbare biologisch olijfolie voor in, bijvoorbeeld, lichte salades, bij wit vlees en visschotels, pasta’s met groenten en lichtere sausen.

Fruttato medio leggeri

Fles 0,25 ltr. € 13,45
Fles 0,50 ltr. € 22,49

Grootverpakkingen in blik van 3 of 5 liter op aanvraag

Fruttato medio intenso

Biologische(*) Extra Viege Olijfolie.
Deze biologische olijfolie bestaat uit een mengsel van Frantoio 50%, Moraiolo 30%, Pendolino 10% en andere variëteiten voor 10%. Olijven voor deze olie worden geoogst wanneer ze in staat van rijping zijn.(*): niet gecertificeerd.

Fruttato medio intenso

KENMERKEN:Olie van stevigere en langere intensiteit; evenwichtig in de smaak van bitter en kruidig, met hints van artisjok, komkommer en nootmuskaat en een licht fruitige ondertoon.

AANGERADEN GEBRUIK: breed inzetbare biologisch olijfolie voor in bijvoorbeeld gekookte en gegrilde groenten zoals boontjes, courgettes, paprika’s en uiteraard artisjokken, bij meer pikante of gevulde salades, antipasti en, kaasschotels.

Fruttato medio intenso

Fles 0,25 ltr. €  13,45
Fles 0,50 ltr. € 22,49

Grootverpakkingen in blik van 3 of 5 liter op aanvraag

Pruneti IGP BIO

Biologisch gecertificeerde extra vierge Olijfolie.
Gemaakt volgens de familietraditie met enkel olijven van de Pruneti boerderij.

Superieure categorie van olie verkregen rechtstreeks van de olijven met alleen mechanisch productie technieken en methoden.

Pruneti IGP BIO

KENMERKEN: smaak van rijp fruit en groenten met een fijne aanwijzing van aromatisch hout, smaak licht gekruid op tong en in de keel, sterke geur van olijven.

AANGERADEN GEBRUIK: ideaal voor alle soepen, groente en gekookte pasta’s, rood vlees en gebraden wild; geschikt voor het koken in alle soorten van gerechten.

Pruneti IGP BIO

Fles 0,25 ltr. €  15,45
Fles 0,50 ltr. € 24,95

Grootverpakkingen in blik van 3 of 5 liter voor dit oogstjaar niet verkrijgbaar

Frantoio D.O.P. BIO

Biologisch gecertificeerde extra vierge Olijfolie.

Gemaakt uitsluitend met olijven van de Frantoio variëteit van de Pruneti boerderij uit het Chianti Classico gebied. Het is een superieure categorie olijfolie verkregen rechtstreeks van de beste Frantoio olijven welke op biologische teelt zijn  verkregen van de Pruneti boerderij en gemaakt met alleen mechanisch productie technieken en -methoden.

Frantoio D.O.P. BIO

KENMERKEN: een intense en krachtige olie met een duidelijke hint van artisjok en rucola en een zweem van groene pepers geeft de olie een pikante toon; toch is de smaak harmonisch, krachtig en in zijn geheel uitgebalanceerd.

AANGERADEN GEBRUIK: uitstekend als “dipsaus” bij rauwe groenten, goed gevulde groentesoepen, gegrilde groenten, carpacio’s van vlees, geroosterd vlees en bruschetta.

Frantoio D.O.P. BIO

Fles 0,25 ltr. €  20,75
Fles 0,50 ltr. € 32,90

cadeauset: Mignon 3x D.O.P. monocultivars Leccino, Moraiolo en Frantoio

Probeerset bestaande uit:

LECCINO: Een licht intense olie. Met evenwicht in zowel bitter en kruidigheid, maar niet te overweldigend. Met aroma’s van gras, verse groenten en groene appel, met een eenvoudige witte peper finish.

MORAIOLO: Een sterk intense olie met aroma’s van amandel, noten, oregano en gedroogde vijgen, met een krachtige zwarte peper finish.

FRANTOIO: een intense en krachtige olie met een duidelijke hint van artisjok en rucola en een zweem van groene pepers geeft de olie een pikante toon; toch is de smaak harmonisch, krachtig en in zijn geheel uitgebalanceerd.

cadeauset: Mignon 3x D.O.P. monocultivars Leccino, Moraiolo en Frantoio

Fles 3 x 0,10ltr. €  32,95