Stro-geel van kleur met zweem van limoen groen. Wijn met een intens aroma en een goede structuur. De smaak is volumineus, sober en zacht met een duidelijke geur van gedroogd fruit zoals perzik, appel, abrikoos met andere complexe aroma en minerale geuren.
Vinificatie: geselecteerde druiven zijn ontsteelt en gereinigd, vervolgens een gecontroleerde vergisting bij lage temperatuur (13°C) met geselecteerde gisten. Om de concentratie van de primaire en secundaire aroma’s te verhogen, is ongeveer 30% behandeld met cryo-maceration (schilcontact van 8/10 uur bij zeer lage temperatuur). Het hele proces vindt plaats in een van zuurstof afgesloten omgeving om voortijdige beïnvloeding van de smaak te voorkomen. Daarna rijping voor 8 – 9 maanden in houten vaten sur lie en 4 maanden op fles.
Land | Italië |
---|---|
Regio | Le Marche |
Wijnhuis | Il Conventino di Monteciccardo |
Jaar | 2012 |
Classificatie | Bianchello del Metauro D.O.C. |
Druivensoorten | 100% Bianchello |
Bodem | redelijk kalkrijk, alluviaal en klei |
Alcohol% | 13,5 % |
Serveren | 10 – 12 °C.Nu reeds op dronk, maar zal nog verder rijpen in de komende jaren. Zal in de komende 4 jaar zeker nog verder ontwikkelen en groeien. |