Een heldere licht rode wijn. Vol met aroma’s van rijpe rode bessen, met name frambozen en kersen. Deze soepele rode wijn, met lichte tannines is perfect voor de dagelijkse maaltijden.
Vinificatie: Met de hand geoogst medio september. Druiven worden ontsteelt, geperst waarna de most langzaam wordt opgewarmd tot 26 ° C gedurende 3-6 uur om een snelle start van het fermentatieproces te bewerkstelligen Fermentatie van 8-10 dagen op dezelfde gecontroleerde temperatuur in horizontale rvs tanks. De wijn werd in contact gelaten met de schil voor een extra 8-10 dagen voor maximale kleur extractie. Verder gerijpt voor 12-15 maanden op rvs vaten en 3 maanden op fles.
Land | Italië |
---|---|
Regio | Piedmonte |
Wijnhuis | Vibverti Giovanni |
Jaar | 2013 |
Classificatie | D.O.C. Dolcetto d'Alba Superiore |
Druivensoorten | 100% Dolcetto |
Bodem | Klei en kalk, met een hoog gehalte aan calcium |
Alcohol% | 14,5% |
Serveren | 16-18°C Kan echter in de zomer ook licht gekoeld (14-16°C) gedronken worden. Nu op dronk, komt het best tot zo'n recht in 3 tot 5 jaar na de oogst. |