Kleur is mooi diep robijnrood. Een rijke geur van warm rijp fruit zoals zwarte kersen, maar ook koffie, nat leer en zoete specerijen. Smaakvol, vlezig, een complex geheel en duidelijke tannine; de wijn blijft mooi lang in de mond. Oogst: handmatig, wanneer fysiologisch rijp in de eerste plukronde.
Vinificatie: Langere maceratie van 20 – 25 dagen met gecontroleerde temperatuur, vergisting met speciaal geselecteerde gisten, wijn is gerijpt voor de helft in stalen tanks en en de andere helft in grote houten vaten (Frans eik) voor ten minste 12 maanden en vervolgens nog 12 maanden op fles.
Land | Italië |
---|---|
Regio | Le Marche |
Wijnhuis | Il Conventino di Monteciccardo |
Jaar | 2008 |
Classificatie | D.O.C. Colli Pesaresi Sangiovese |
Druivensoorten | 85% Sangiovese en 15% Alicante |
Bodem | De bodem is kent kalkafzetting, leem, steenslag en leisteen in diepere lagen |
Alcohol% | 13,5 % |
Serveren | 17 – 19 °C. Is nu reeds mooi op dronk, maar verbeterd zeker nog in de komende tijd (5-7 jaar). |
Bijpassend gerecht | rood vlees, diversen wild en stoofgerechten en bij harde (koemelk) kazen. |